Marinēšanai derēs jebkuras sastāvdaļas. Šis ēdiens būs svētku galda centrā. Cūkgaļu var pasniegt kā uzkodu (ja gaļu sagriež nelielos gabaliņos), vai kā pamatēdienu ar jebkuru garnīru.
Sastāvdaļas:
- 3 gabaliņi cūkgaļas filejas (900 gr);
- 150 grami mājas speķis;
- 2 ķiploku galviņas;
- garšvielas (melnie pipari, timiāns, baziliks, paprika, oregano …);
- sāls pēc garšas;
- 200 ml augu eļļas;
- 50 ml ūdens;
- 200 ml sarkanvīna;
- 150 g salda kečupa.
Porcijas: 3
Pagatavošanas laiks: līdz 60 minūtēm
Pagatavošana:
- Sagriez katru filejas gabalu 3 joslās (ne pilnībā). Šīs cūkgaļas sloksnes ir viegli jāklapē, gluži kā gatavojot karbonādi.
- No garšvielām, augu eļļas un sāls pagatavo mērci, kas ir nepieciešama, lai ieeļļotu katru gaļas sloksni.
- Sagriez speķi plānās šķēlītēs.
- Nomizo ķiplokus un sasmalcini.
- Starp iegrieztajām gaļas šķēlēm ieliec sagrieztās speķa šķēles un ķiploku.
- Cepešpannā vai cepamajā traukā ielej ūdeni un augu eļļu, ieliec sagatavoto cūkgaļu un cep 50 minūtes 200 grādos.
- Periodiski apgriez fileju un aplej ar vīnu.
- 5 minūtes pirms gaļas izņemšanas no cepeškrāsns, iezied cūkgaļu ar kečupu.
Gaļa sanāks ļoti maiga un garšīga!
Šo ēdienu var pasniegt ar ķiploku mērci, kartupeļu garnīru vai ko citu.
Gatavojiet ar mīlestību un padalies ar draugiem šajā receptē!